Soal Essay Bahasa Inggris kelas 9 Semester 2

Read the following text to do number 1–5
Hello everybody. You know that growing organic food is not very easy. It should be free from contamination. I'll give you tips on how to start growing organic foods. First, stop applying all pesticides and fungicides around your garden. It is the most important thing. Then cover your gardening area with organic material. Do you know what they are? Yes. They are material such as leaves and dried arness. Talking about the spot, find one that has sin all year round. Avoid areas next to buildings and fences. It is important to avoid possible contamination by paint or chemicals. Another tip is that you must not walk on the soil. You can make a kneeling board from a small piece of scrap plywood. Finally, remove debris which covers the soil including socios larger than a fingernail
1. The text is about .....

Jawaban: growing organic food

2. What is organic material for?

Jawaban: for cover gardening area

3. We must not walk on the soil. Why?

Jawaban: So as not to be contaminated

4. The most important thing when growing organic food is….

Jawaban: stop applying all pesticides and fungicides around garden

5. Areas must not next to building or fences to…

Jawaban: to avoid possible contamination by paints or chemicals.

Read the text below to work on numbers 6–10
Jawaban bahasa Inggris kelas 9 Semester 2
The elephant is the largest animal to walk on Earth. An elephant can carry a load of 1200 pounds They eat 300 pounds of food a day. A baby elephant can weigh 200 pounds at birth. Elephants can live up to 70 years. Elephants can be trained to carry logs with their trunks and have been used in the forestry industry in Asia for many years. Elephants also use their trunks for drinking water, bathing, cating, And communicating

Recently it was discovered that elephants can communicate over a distance of several miles using Infrasonic sounds inaudible to humans. Elephants use their ears as a cooling system. Blood flows through veins in the ears and as the elephant flaps its Ears, the blood and flows through its body to cool off other parts.

Elephant feet are large and round. They distribute the large animal's weight effectively. In the past. elephants were killed and their feet were made into umbrella stands and small tables for tourists. Now elephants are protected by special laws.

There are two kinds of elephant, the African elephant and the Indian elephant, Africa elephants cuu be identified by the larger ears. The African elephant grows up to 10 feet tall and weighs as much as 12.000 pounds

The Indian elephant grows up to 9 feet tall and weighs up to 8.000 pounds. It's easier to identify because of its smaller ears. Most circus elephants are Indian elephants. Another name for the Indian elephant is the Asian elephant.

The greatest threat to elephants is the ivory trade. Most commercial ivory comes from elephant's tusks. From 1979 to 1989 about 70.000 wild elephants were killed for ivory each year. la 1989 an international treaty limited the trade in ivory, decreasing the number of elephants killed, but elephants are still being killed for ivory
6. What does an elephant use its trunk for?

Jawaban: for carry logs, drinking water, bathing, cating, and communicating

7. What was the impact of the international treaty issued in 1989?

Jawaban: decreasing the number of elephants killed, but elephants are still being killed for ivory

8. What is the greatest threat to elephants?

Jawaban: the ivory trade

9. What do elephants do to cool themselves?

Jawaban: It uses the ear and Blood flows through the veins in the ear and when the elephant flaps the ear, the blood flows through its body to cool the other parts.

10. What is the main idea of paragraph 1?

Jawaban: The elephant is the largest animal to walk on Earth

Read the text below to work on numbers 11–18
There was once an oil man who liked fishing. He always fished in a lake. One day, the old man brought his fishing rod and fishing tackle. He went out to the lake to fish after he had eaten his dinner When he reached the lake, the sky was becoming dack. There was a boat beside the lake. The old man used the boat and rowed to the center of the lake. He began fishing in the center of the lake. After a while, he fell asleep. Suddenly, the old man woke up as his fishing rod was shaking. The old man pulled up the fishing rod and caught a fish. To his surprise, it was a golden fish. Even more surprising it could talk to the old man 
"Can you let me go, please" the fish begged the old man.
"No, I am going to eat you" the old man said.
"Please! Let me go. If you let me go, I will give you a golden rope" the fish said.
"Golden rope? Is that true? How can I trust you?" the old man asked.
"You can put your fishing rod into the lake and a few minutes after you are going to get the golden rope." said the fish.

The old man listened to the fish and put the fishing rod into the lake. After he pulled up the fishing rod. He saw a golden rope attached to the fishing line. The old man thought that the golden rope must be very long because he could not see the end of the golden rope. The man was very happy and he continued to pull up the golden rope. 

"Let me go now that you have the golden rope." said the fish. 
"No, I won't let you go. I am going to sell you. I think someone will pay a very high price to get you." the old man said. 

The man then put the fish into a container, which was full of water and continued to pull up the golden rope. As the man pulled up the golden rope, his boat began to sink into the lake. However, he was too greedy and still wanted to get all of the golden rope. He continued to pull it. Finally, his boat sank completely into the lake, and the old man died.
11. What promise did the golden fish give to the old man?

Jawaban: let go of the golden fish 

12. When did the old man go fishing?

Jawaban: after he had eaten dinner



13. What finally happened to the old man?

Jawaban: the boat sank completely into the lake, and the old man died

14. What was there beside the lake?

Jawaban: A boat

15. Why did the old man think that the golden rope was very long? 

Jawaban: because he could not see the end of the golden rope

16. What moral value did you get from the story?

Jawaban: Don't be greedy and don't lie to other people

17. Why did the old man's boat sink?

Jawaban: because he put the fish into a container, which was full of water and continued to pull up the golden rope

18. What did the old man do after waking up?

Jawaban: pulled up the fishing rod and caught a fish

@memekoplak.hqq Saya adalah admin dari Instagram @memekoplak.hqq. Disini saya membuat blog untuk Fansub anime (MKH Fansub) dan Pembahasan anime (MKH Anime). Jadi jika kalian penasaran dengan meme saya, langsung cek saja di Instagram saya. Jangan lupa difollow juga ya. Karena kalian bisa request anime sub atau review lewat Instagram @memekoplak.hqq.

Belum ada Komentar untuk "Soal Essay Bahasa Inggris kelas 9 Semester 2"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel