10 Soal dan Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2

latihan soal bahasa inggris kelas 9 semester 2. Ulang harian 1 bahasa Inggris semester genap. Chapter 7, chapter 8, chapter 9, chapter 10, chapter 11


Question

Read the text below to do questions 1 - 4 


1. Why is formalin dangerous for human’s body?

A. It is not food preservatives.
B. It is a disinfectant for human beings.
C. It is used to preserve biological specimens.
D. It is 10% solution of formaldehyde in water.

Jawaban: C. It is used to preserve biological specimens.

2. The main idea of paragraph 2 is … 

A. The human’s bodies will be harmful after consuming the formalin
B. The government has not controlled the use of formalin firmly
C. The weak control of using formalin is not threatening the human
D. The use of formalin is know all over the regions

Jawaban: B. The government has not controlled the use of formalin firmly

3. Based on the facts above, we can conclude that … 

A. The use of formaldehyde is necessary to control the food
B. The food preservative is required to make the food delicious
C. People should add 10% solution of formaldehyde in water
D. Formalin and other preservatives becomes a serious matter if it is not overcome at once

Jawaban: D. Formalin and other preservatives becomes a serious matter if it is not overcome at once

4. Based on the facts above, the writer suggests that … 

A. People have to avoid consuming formalin in their food
B. The use of formaldehyde is necessary to control the food
C. People should add 10% solution of formaldehyde in water
D. The food preservative is required to make the food delicious

Jawaban: A. People have to avoid consuming formalin in their food

Read the story below to do questions 5 to 7


5. The poor rabbit didn't taste any of the meat because ....

A. They are eaten by the youngest bear
B. The bear carried all the meat home
C. They are already dried up
D. The bear ate all the meat

Jawaban: B. The bear carried all the meat home

6. Which statement is NOT TRUE according to the text ....

A. The papa bear was not very kind to the rabbit
B. The rabbit got nothing from his shooting
C. The mother bear always gives her youngest extra meat
D. The papa bear knew that his youngest child gave the rabbit some

Jawaban: D. The papa bear knew that his youngest child gave the rabbit some

7. The story teach us that ....

A. We must keep our relationship with others
B. We must keep our promise
C. Being greedy makes other people happy
D. People should love each other

Jawaban: A. We must keep our relationship with others

Read the text below to do questions 
number 8 - 10


8. Which one is TRUE according to the text above?

A. Ants can hear something by ears.
B. Ant colonies consist of thousands of ants.
C. Male ant cannot live longer than female.
D. The queen doesn’t have wings.

Jawaban: C. Male ant cannot live longer than female.

9. “If they defeat another ant colony, … ”
What does they refer to?

A. queen ants
B. soldier ants
C. male ants.
D. enemies.

Jawaban: B. soldier ants

10. What is paragraph 3 about ?

A. Kinds of ants in a colony.
B. The feature of the ants.
C. The queen’s job.
D. The male’s job.

Jawaban: A. Kinds of ants in a colony.

ANSWER

  1. C
  2. B
  3. D
  4. A
  5. B
  6. D
  7. A
  8. C
  9. B
  10. A


@memekoplak.hqq Saya adalah admin dari Instagram @memekoplak.hqq. Disini saya membuat blog untuk Fansub anime (MKH Fansub) dan Pembahasan anime (MKH Anime). Jadi jika kalian penasaran dengan meme saya, langsung cek saja di Instagram saya. Jangan lupa difollow juga ya. Karena kalian bisa request anime sub atau review lewat Instagram @memekoplak.hqq.

Belum ada Komentar untuk "10 Soal dan Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Semester 2"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel